Monday, September 22, 2008

Redha pada yang sedikit, adalah satu ciri takwa.

Salam.

Terjumpa ini di Flickr seorang senior, tiba-tiba rindu pada Kak Fir (sungguh tak pasal-pasal haha).

Kutemukan dahi dan sejadah.
Dalam sujud aku penuh berserah
Pujian hanya pada Rabul Izzah
Kerdilnya hamba,insan yang lemah

Kupanjatkan doa pada Yang Esa
Sepenuh hati kumenyampaikan bicara
Dalam doa mengharap cinta
Yang hakiki dan abadi
Tulus ikhlas sepenuh hati
Yakin seluruh jati diri

Aku resah dalam kisah
Doa mungkin dijawab entah
Kerana aku abdi yang leka
Seringkali melakukan dosa
Mana mungkin kuperoleh cinta
Andai hati dicemari lara


Karya oleh : Abang Idham yang telah memperoleh cinta (heh heh)

***

Saya tepis rindu pada yang sementara,
Nanti, ini 10 malam terakhir Ramadhan.
Senggangkan sedikit rindu untuk Tuhan.

***

Dah boleh try baju raya ke?

4 comments:

weed and bandages said...

dr amie dah berpunya kah?

hehehe.. arap dapat yang baik baik dan soleh.

:)

amie said...

Thanks for the doa ms weed,luckily im not taken so smpt lagi lah nak dapat yg baik-baik dan soleh..haha

Anonymous said...

wsalam wbt

1) for more photos,please feel free to visit salwasaleh.blogspot.com or flickr.com/photos/idhamsalwa

2) thanks for the warm wish+ doa far from Moscow (oh,rindu Moscow)

p/s: amie main tarik tali nampak .. hehehe...anyway best of luck apa2hal sekalipun dan selamat memburu lailatul qadr. selamat hari raya maaf zahir dan batin

k.i. said...

p/s/s: tapi kenapa rindu Kak Fir bila yang terjumpanya tu flickr abg? aish....ni tidak adil hehehehe