Monday, September 29, 2008

Lebaran menjelma lagi.

Salam.

Sudah lima tahun.
Dan tetap dengan ucapan yang sama antara kami.
Dan pada hari ini, yang bengkok diluruskan, yang masam dimaniskan, yang putus disambungkan, yang keruh dijernihkan.
Selagi esok, matahari masih terbit di ufuk timur, ucapan maaf masih diterima Tuhan. Sungguh, kemaafan adalah dendam terindah.

-Ikhlaskan hati mohon kemaafan tebuslah dosa ditapak tangan lupakan segala silap dan salah-


***

Buat sahabat-sahabat yang saya kenali secara langsung atau tidak, mohon maaf atas keterlanjuran kata, terkasar bahasa sama ada secara sengaja atau tidak sengaja.

Kepada mu ALLAH kupanjatkan doa agar berkekalan kasih sayang kita =).

6 comments:

warx.hensem said...

weh, mintak maaf gak..aku x faham ayat ko tu..ape mende kemaafan adalah dendam terindah? cube ko story skit..huahauuha

.layla tumaisuri. said...

(malas nak tulis byk2, sbb kalo jumpe mesti cakap byk.. ;P)

*hugggsssss erat2!!!*
sayang awak!

amie said...

warx - sesungguhnya aku mencuri ayat tu dr odah..jd originality makna hanya odah yg tau.apa kate ko ty die..haha.

layla - i love u more! *huggggs balik!!* p/s: jgn amik hati ats setiap gurauan tau.

Ct AdAh said...

salam..

erk, tersedak jap bila namaku disebut..haha..amie, x ingat la ayat tu berasal dr kte..short term memory loss..huahua~

fanramli said...

selamat hari raya aidilfitri kak amie!

=).

amie said...

adah - haha.sengal sungguh. oklah warx, kalau ikut tafsiran aku, kalaupun mcm mn marah pun pd seseorg smpi ko rs nk buat balik mcm apa yg die buat dkt ko, tp kalo ko dpt menahan diri dr wat bnde x baik, and terus boleh memaafkn die dan berlagak biasa, in the end, ko akan rs sgt best..huhu

fanramli- same goes to u fan..maaf zahir batin juga =)