Tuesday, September 16, 2008

Perjalanan ini sememangnya singkat.

Salam.

Orang: Dah berapa tahun ko puasa dekat sana Mi?
Saya: Masuk ni 5 tahun lah.
Orang: Mesti bestkan puasa and raya dekat perantauan.
Saya: Lor, apa yang bestnya.Bazaar ramadhan tak de.
Orang: Best la.Buka dengan kawan-kawan ramai-ramai, rasa macam dah besar.Huhu
Saya: Owh. Macam tu ke. Herm.. Bolehlah best, tapi tak se'best' kalau ada mak ayah kot.
Orang: Owh ye ke..

Kalaulah dia tahu, kehilangan nikmat berbuka bersama ibu ayah adalah sesuatu kehilangan yang besar.
Juga kalaulah dia tahu betapa best nya makanan di bazaar Ramadhan.
Cuma mungkin bila berada di lingkungan nikmat itu, kita seperti kurang menghargai sehingga kadang-kadang rasa manisnya hilang. Yang terindah selalu datangnya tak disedari, namun perginya ditangisi



Sudah lama tidak mengedit gambar, terjumpa pula gambar ini.
Gambar ketika transit di Suvarnabhumi, Thailand Airport sebelum pulang.
Cantikkan. Pemandangan di airport tercantik berbanding airport lain yang pernah saya singgah.
*rindu rumah*

Owh, dan berbuka bersama Ainul (roomate) juga adalah satu nikmat yang patut saya syukuri.heh heh.

7 comments:

rien said...

salam amie~

jgn la sedey2...
u r not alone =)

ramadhan kareem !!

JHaZKiTaRo said...

salam ziarah dari bumi Dublin.. jemput2lah ke blog hamba.. :)

warx.hensem said...

best gak ape buka ngan member..tp mmg lagi best kalo buka ngan mak bapak, sbb x yah kuar duit beli makanan..hikhik

amie said...

rien- huhu.sob*sob.

jhazkitaro - iALLAH akan dtg menziarahi.

warx - haha.ko ni duit, duit. Duit x dpt membeli kasih sayang atau kebahagiaan apatah lagi ainul (x pasal2).haha

warx.hensem said...

heh,, duit boleh ar beli taman bahagia..huahuahua tp susah skit nak beli ainul..kene blaja kung fu dlu..lol

amie said...

warx- haha.kalo dh suke orgnya, kung fu ke sumo ke tak kisah punya..katakan boleh warx!huahua

warx.hensem said...

byk la ko..lol